Tijdspeeltgeenrol

Tips and Tricks

Wij van Tijdspeeltgeenrol vinden een gezonde levensstijl belangrijk daarom hebben wij een aantal tips voor onze klanten om zo gezonder en fitter te kunnen leven.Wij houden onze pagina bij en komen vaak met nieuwe tips&tricks 

Tips and Tricks

Wij van Tijdspeeltgeenrol vinden een gezonde levensstijl belangrijk daarom hebben wij een aantal tips voor onze klanten om zo gezonder en fitter te kunnen leven.Wij houden onze pagina bij en komen vaak met nieuwe tips&tricks 

Hoeveel stappen zet jij per dag?

Volgens onderzoek zetten de meeste mensen mensen tussen de 4000 en 18.000 stappen per dag .

ben jij benieuwd hoe actief jij per dag bent? Kijk dan hieronder in welke van de drie categorieën jij valt, op basis van het aantal stappen dat je per dag zet.

 • Weinig: minder dan 5000 stappen per dag

 • Laag: 5000 – 7500 stappen per dag

 • Gemiddeld: 7500 – 10.000 stappen per dag

 • Actief: 10.000 – 12.500 stappen per dag

 • Zeer actief: meer dan 12.500 stappen per dag

De categorieën hierboven gelden niet altijd. Als je veel fietst of aan een sport zoals roeien of krachttraining doet, dan kan het zijn dat je niet veel stappen zet maar toch een actief leven leidt.

Voor sommigen zal 10.000 stappen per dag te veel zijn, voor anderen misschien wel te weinig. Als je net begint is het verstandig om het aantal stappen langzaam op te bouwen, tot je het aantal stappen hebt gevonden dat bij jouw doel past.


Let op je vochtinname

Op hoeveel glazen water zit jij per dag? Tel eens hoeveel glazen water jij dagelijks drinkt. Een groot glas water bevat ongeveer 250 ml. Kom jij dagelijks uit op 1,5 tot 2 liter?

Plannen

Plan je eetmomenten in voor de volgende dag, zo kom je nooit zonder PowerSlim tussendoortje te zitten en heb je ook niet de behoefte om naar iets ongezonds te grijpen. Naast een dagplanning helpt het velen om in het weekend een weekmenu samen te stellen. Welke avonden heb je weinig tijd? En wanneer heb je een lunch voor onderweg nodig? Door een weekmenu samen te stellen kom je niet voor verrassingen te staan en kun je ervoor zorgen dat je alle boodschappen voor de aankomende week in huis hebt

Schrijf je doelen op

Waarom wil je werken aan een gezonde levensstijl? Wil je je bijvoorbeeld energieker voelen of graag weer in dat ene jurkje passen? Door je doel goed voor ogen te houden blijf je gemotiveerd. Plak bijvoorbeeld een post-it op je spiegel met jouw doel of hang dat jurkje op in de kamer zodat jij iedere dag herinnerd wordt aan het feit waarvoor je dit allemaal doet.

Glas water

Neem een halfuur voor een maaltijd een glas water. Dit zorgt ervoor dat je maag meer gevuld is waardoor je ook sneller verzadigd bent. Sowieso een goede tip, heb je het idee dat je trek hebt? Neem eerst eens een glas water of kop thee. Ook water vult goed en misschien had je stiekem gewoon dorst in plaats van honger. Je hersenen vinden het namelijk nogal eens lastig om dorst en honger van elkaar te onderscheiden.

Meer bewegen

Naast het feit dat beweging voor het verbranden van meer calorieën zorgt voel je je er ook een stuk beter door. Dit komt doordat de hersenen een geluksstofje aanmaken. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Neem ’s avonds na het eten of in het weekend een lekker frisse neus door een half uurtje te gaan wandelen. Wij adviseren om minstens 3 tot 4 keer in de week zo’n 30 minuten te bewegen.

 

 

Stappenteller

Eigenlijk zegt de naam het al: een stappenteller of pedometer is een hulpmiddel om het aantal stappen te tellen dat je zet. bij het uitvoeren van uiteenlopende activiteiten (wandelen, sporten, stofzuigen, winkelen, tuinieren,…).

 

Het is een klein toestelletje dat op de heup wordt gedragen en het geeft op elk moment aan hoeveel stappen iemand die dag heeft gezet. Of dat nu kleine of grote stappen zijn, de stappenteller telt er telkens eentje bij. Dat gebeurt vaak door middel van een veertje dat tijdens het lopen op en neer beweegt en dus bij elke stap een tel maakt. Het is dan ook niet zo dat een stappenteller ook daadwerkelijk de afstand meet, deze moet immers worden omgerekend van het aantal stappen dat gezet is. Gelukkig doen de meeste elektronische stappentellers dat tegenwoordig automatisch.

Waarom een stappenteller

1. Het dragen van een stappenteller of pedometer is een goede manier om zicht te krijgen op uw aantal stappen per dag en geeft een concreet en betrouwbaar beeld op uw persoonlijke hoeveelheid beweging per dag.

2. Bewegen is gezond! Dat is een uitdrukking die velen kennen en ook zeer ter harte nemen. Maar hoeveel stappen is eigenlijk gezond?

 • Bij 0 – 4999 stappen heeft u een zittende leefstijl (lichamelijk inactief) wat een risicofactor voor hart- en vaatziekten is. 

 • Bij 5000 – 7499 stappen heeft u een licht actieve leefstijl, dus nog niet genoeg bewogen. Vanaf 7500 – 9900 stappen bent u matig actief en vanaf 10 000 stappen per dag heeft u een actieve gezonde leefstijl.

 • Bij 12500 stappen of meer hoeft u zich geen zorgen te maken u heeft namelijk een zeer actieve leefstijl.

Wat telt mee om aan die 8.000 stappen te komen?

Alle stappen tellen mee. Een goede verdeling is bijvoorbeeld om gedurende de dag 5.000 stappen te zetten tijdens je normale activiteiten. Als je daarnaast 30 minuten matig intensief beweegt, mag je er 3.000 stappen bij optellen. Dit kan een half uurtje stevig wandelen zijn. Maar ook fietsen of zwemmen zijn goed. Wat je kiest maakt niet uit, zo lang je hartslag en ademhaling er maar van omhoog gaan. Je kunt ook kiezen voor zwaar intensieve beweging in plaats van matig intensief.


Wat is matig intensief bewegen?

Per persoon kan dat verschillend zijn. Het gaat erom dat je voelt dat je hart sneller gaat kloppen en dat je het warm krijgt. Het moet dus wel wat moeite kosten. Denk aan (stevig) wandelen, fietsen of zwemmen. 

Waarom is zitten zo slecht voor je?

Ons lichaam is er niet op gebouwd om lang achter elkaar te zitten. Zitten is eigenlijk bedoeld om uit te rusten. Weinig bewegen verhoogt je risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Als je zit zijn je spieren niet actief. Je lichaam neemt minder suikers op, waardoor je bloedsuikerspiegel hoger blijft. Bovendien krijg je sneller nek- of rugklachten als je veel zit.

Heb je nog tips voor mensen die minder mobiel zijn?

Wandelen, fietsen, dansen en zwemmen zijn heel geschikt voor mensen die minder goed kunnen bewegen, zoals patiënten of ouderen. Het mooiste is natuurlijk als mensen iets doen wat ze leuk vinden, of dit gezellig samen met iemand doen. Zo is bewegen leuk en voelt het niet als een verplichting. Voor ouderen is het ook belangrijk dat ze kracht- en balansoefeningen doen.


Helpt een stappenteller om meer te bewegen?

Jazeker! Een stappenteller motiveert om meer te bewegen. Zeker als je doelen stelt of samen met vrienden een challenge doet wie de meeste stappen zet. Maar vergeet niet: leg de lat niet gelijk te hoog. Dat werkt averechts. Bedenk vooral ook goed wat jouw motivatie is om meer te gaan bewegen, wat wil je ermee bereiken?

Tips van team Tijdspeeltgeenrol voor het gebruik van een stappenteller

Een stappenteller kan je helpen om je voornemen om meer te bewegen vol te houden.

 • meet met de stappenteller hoeveel stappen je nu al zet

 • houd 2 weken bij hoeveel je beweegt en hoeveel stappen je zet

 • stel op basis hiervan haalbare doelen voor jezelf

 • kies liever wat kleinere stappen richting je doel, dan blijf je gemotiveerd


Bekijk onze modellen!