Tijdspeeltgeenrol

Hoe werken de functies van een smartwatch

Hoe werkt de stappenteller van een tijdspeeltgeenrol smartwatch

Een smartwatch of activity tracker van Tijd speelt geen rol draag je om je pols. Al onze smartwatches hebben een ingebouwde stappenteller en meet hierdoor je activiteiten, wat je ook doet.Je kunt meerdere sport modus aanzetten ( licht aan welk model smartwatch u besteld heeft  en je kunt ook je slaap fase en slaapritme bijhouden. Zo’n wearable kan handig zijn wanneer je niet altijd je telefoon bij je hebt en toch wilt weten hoeveel stappen je op een dag zet.

Een stappenteller op een smartwatch is even betrouwbaar als op een telefoon met een app, Soms zelfs nog iets beter dit omdat je bij elke stap die je zet het horloge om de pols heb en vaak met uw telefoon niet. De manier van een stappenteller op een smartwatch of activity tracker is wel anders. Het stappenteller via een app op de telefoon is tegenwoordig best ouderwets. Bij de stappen op uw telefoon wordt uw stappen geteld door middel van bewegingen van uw bovenlichaam. De smartwatches en activity trackers van tijd speelt geen rol echter meet de bewegingen van je arm en pols om zo inschatten hoe die zich verhoudt tot de beweging van je benen.

Hoe werkt de hartslag meter op een Tijdspeeltgeenrol smartwatch

De smartwatches van Tijd speelt geen rol hebben allemaal in ingebouwde hartslagmeter en maken gebruik van fotoplethysmografie en sommige ook van ppg om zo de hartslag vast te stellen. Als u de hartslag functie van de smartwatch aanzet komt er aan de onderkant groen knipperend licht. Het knipperende licht komt op de huid en dat licht wordt deels geabsorbeerd en ook deels gereflecteerd. Hoeveel er van het licht weerkaatst wordt hang af van het bloed dat onder de huid zit en Hoeveel van het uitgezonden licht weerkaatst wordt, hangt onder andere af van de hoeveelheid bloed die zich onder de huid bevindt, en de doorbloeding verandert continu als gevolg van je pulserende hartslag. Door pieken en dalen in de hoeveelheid gereflecteerd licht te meten, kan de hartslag vastgesteld worden. 

Dat klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet helemaal zo. Niet alleen de hoeveelheid bloed in de huid onder de sensor bepaalt de reflectie, ook zaken als de kleur van uw huid of als u tatoeages en wat ook kan meespelen is de omgevingslicht. Al de factoren kunnen meespelen met het effect.

Als u een donkere huidskleur hebt werken optische sensoren soms bijvoorbeeld iets minder goed dan op een lichte huid en als een smartwatch of activity tracker niet strak om de pols gedragen wordt, kan dat de meetresultaten negatief beïnvloeden. Ook beweging van de sensor op de smartwatch ten opzichte van de arm heeft invloed op de meetwaarden van de hartslag functie. En dat is erg vervelend, want juist tijdens sport wil je graag precies weten wat je hartslag doet.

Wij als Tijd speelt geen rol doen er dus van alles aan om het signaal op te schonen van externe invloeden en zo door alle ‘ruis’ heen het signaal van de hartslag te meten. Dat meten van hartslag met optische sensoren is geen makkelijk klusje, maar zeker buiten (extreem) sportgebruik om leveren smartwatches gedurende een gemiddelde dag veelal nauwkeurige hartslagdata.

Hoe werkt de bloeddrukmeter op een Tijdspeeltgeenrol smartwatch

Contrary

Een Tijd speelt geen rol smartwatch, die uw bloeddruk voortdurend kan meten, heeft de bloeddrukmeter als het ware onder het bandje van het horloge zitten. Als de smartwatch de zogenoemde oscillometrische methode gebruikt, werkt het op dezelfde manier als een normale bloeddrukmeter. Door het oppompen sluiten de slagaders. Als het bandje van de Tijd speelt geen rol bandje weer loslaat, herstelt de bloeddruk zich weer en bepaalt de manchet uw bloeddrukwaarden op basis van de trillingen in de druk.

ECG sensoren

Daarnaast hebben wij  smartwatches en activity trackers in ons assortiment die gebruik maken van ECG sensoren in combinatie met PPG sensoren om zo de bloeddruk te meten. ECG betekent  elektrocardiogram en PPG staat voor photo plethysmogram. De eerste functie die  meet de hartslag en de andere meet de bloeddoorstroming. de smartwatch gebruikt beide datums om de bloeddrukwaarden te bepalen.Tot slot zijn er ook smartwatches, waarbij je de smartwatch eerst kunt kalibreren met een traditionele bloeddrukmanchet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *