Tijdspeeltgeenrol

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een smartwatch?

Smartwatch

Een smartwatch is een horloge die je kan verbinden via bluetooth met je telefoon. Ze zijn er in heel veel soorten en maten en van verschillende merken. De een lijkt op een kleine telefoon, waar de ander een normaal uiterlijk heeft. Ook zijn ze er met een sport uiterlijk. Naast dat je de tijd kan zien op je horloge kan een smartwatch ook informatie versturen en ontvangen van jouw smartphone. Notificaties van berichten, telefoontjes of apps krijg je op je smartwatch binnen. Het is eigenlijk een verleng stuk van jouw telefoon, waardoor je niet altijd meer je telefoon uit je zak hoeft te pakken om te checken of je nog berichten hebt gekregen. Ook kan een smartwatch jouw sport- en fitnessprestaties meten met onderanderen een hartslagmeter en een stappenteller. Het verschilt per smartwatch hoe de informatie precies te zien is. Bij de ene zie je direct de hele tekst in het klein, en bij een andere maar gedeelte ervan kan lezen of alleen ziet dat er een bericht binnen is gekomen. De functies van een smartwatch verschillen per smartwatch, maar van de GPS functie, luisteren van muziek via jouw smartwatch en de hartslagmeter wordt het vaakst gebruikgemaakt.

  1. De GPS in een smartwatch is erg functioneel wanneer je een stuk gaat wandelen,hardlopen of fietsen. Je kunt jouw tempo zien op de smartwatch, de afstand bijhouden die je afgelegd hebt en bekijken welke route je hebt gelopen. Vaak zit er ook een soort van google maps in de gratis app om eenvoudig te kunnen navigeren of jouw locatie te bekijken.
  2. Om muziek te kunnen luisteren via jouw smartwatch moet je voldoende interne opslagruimte hebben en muziek van jouw telefoon overzetten op jouw smartwatch. Vaak kun je ook gebruikmaken van afspeellijsten van Spotify. Je luistert de muziek via een bluetooth-headset, dus deze moet je ook hebben.
  3. De hartslagmeter laat, zoals de naam al zegt, jouw hartslag zien. Het geeft je een beeld van jouw algehele conditie en tijdens het sporten kan je instellen wat de boven- en ondergrens van je hartslag op dat moment mag zijn. Dat is erg handig voor het trainen in een bepaald hartslagzone.

Activity tracker

It is a Een activity tracker

is een armband met sensoren die de hele dag metingen verricht (hartslag bloeddruk enz) waarmee je je gezondheid in de gaten kunt houden. Ook deze bandjes is er in allerlei soorten en maten en van verschillende merken.

Afhankelijk van welke activity tracker jij hebt verricht de activity tracker verschillende metingen. Je kunt je hartslag erop aflezen en het aantal stappen die je hebt gezet(en daarmee de afstand). De afgelegde snelheid en tijd worden gemeten en de activity tracker meet zelfs de verbrande calorieën op basis van je bewegingen. Een activity tracker is in eigenlijk niet als een horloge ontworpen, maar nu zijn er ook steeds meer activity trackers waar je de notificaties en tijd van je smartphone op kan aflezen. Daardoor kun je met een activity tracker steeds meer. Een activity tracker is ook goed voor het in de gaten houden van je slaapritme. Je hoeft de activity tracker maar zelden op te laden en een activity tracker is erg dun. Dat ondersteunt de mogelijkheid en zorgt ervoor dat dit op een makkelijke manier kan. De meeste activity trackers hebben een scherm, sommige niet. Wanneer die er wel is, kan je de gemeten gegevens altijd terugzien op het display. De Activity trackers zonder scherm staan altijd in verbinding met een bijbehorende app op jouw telefoon. In die app kan je gemakkelijk je gemeten gegevens bekijken en kun je ook vaak met elkaar vergelijken. Hierdoor kun je eenvoudig zien hoe je gezondheid ervoor staat of hoe bijvoorbeeld jouw sportprestaties zijn verbeterd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *